Tips om pengestøtte

Da var nok en fantastisk helg over og vi blir slått tilbake til virkeligheten. Jeg har nytt helgen med god mat, god drikke, gode venner og en stor sol på hyttetur. Herlig!

 

For noen uker siden kom jeg over et veldig godt tips til deg som trenger litt ekstra pengestøtte. Kanskje som stundent, reisende eller bare blakk generelt. www.legathåndboken.no

På denne siden får du en smakebit på hvilke legater du kan søke på. Selve boken finner du på biblioteket og i den kan du lete blandt flere tusen legater. Du kan også lese om hvordan du søker på de ulike legatene og mer spesifikt om hvert av dem. Boken er enkel å forstå og lett å slå opp i og du kan finne legater til alt mellom himmel og jord - trening, reising, mange ulike studier, religion, sykdom osv.

 Hva er et legat?

Vi har veldig mange ulike fond i Norge. Store og små bedrifter, enkeltpersoner eller foreninger har opprettet et fond (minnefond, støttefond osv.). Det er disse som deler ut legater/stipender. Pengene er øremerket til passende formål innenfor fondet. F.eks.(oppfunnet:) "Minnefond for Grethes kreftsak". Da deler fondet ut penger til enten forskning på kreft, kreftsyke pasienter eller studenter som skal studere noe innenfor kreft-temaet. Det står godt forklart i boken hva det kan søkes om og hvor mye penger du kan få.

Et legat eller stipend er enten hele fondssummen, rentene fra fondet eller et overskudd fondet sitter igjen med. Det deles ut penger som regel hvert år (noen ganger oftere/sjeldnere) og hvem som helst kvalifiserte kan søke.

 

Lykke til!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Nina Emilies blogg

25, Asker

Velkommen til bloggen min! Som 19åring fikk jeg diagnosen Bipolar lidelse som jeg jobber med å lære meg å leve med. Jeg ønsker å dele den reisen med dere. Oppturer, nedturer, innleggelser og tanker. Du er hjertelig velkommen til å kommentere og stille spørsmål til hva enn det måtte være :) Dette er ærlig og nakent, og jeg ber deg lese med respekt. //KONTAKT: tankekjor@gmail.com

Follow on Bloglovin
hits