Positivt-bok

Jeg husker ikke om jeg har skrevet om dette før, men det kommer stadig nye lesere, så jeg skriver om det uansett.

Jeg fører noe som jeg kaller for positivt-bok. I den skriver jeg noen stikkord hver kveld fra dagen. Poenget er at ALT (overraskende nok) skal være positivt.Hvis jeg har opplevd noe kjipt i løpet av dagen, så er det ofte det jeg tenker på når jeg går og legger meg. Ved å vri hjernen min litt, så tvinger jeg meg selv til å fokusere på det istedet. Det er ikke kjempelett og det krever trening, men det virker for meg.Dette er selvfølgelig ikke løsningen på noen psykisk sykdom, men det er å hjelpe seg selv på veien. Ofte så er det noen positive ting i løpet av dagen, jeg bare ser dem ikke fordi de negative får så stor plass. Spesielt når jeg er deprimert.

 

- Kjøp deg en litt fin bok som er lett å ta med seg rundt.

- Positivt-bok bør skrives over en lengre periode for å kunne kjenne effekten på kroppen.

- Jeg kan ikke love at alle får ønsket effekt, men er det ikke verdt et forsøk? 

- Det trenger ikke være så store ting.

(Det kan være alt fra at du orket å stå opp av sengen, fikk i deg mat, klarte å holde en avtale eller møtte noen du var glad i. Poenget er å finne de små tingene som gledet deg eller ga deg en mestringsfølelse i løpet av dagen.)

 

Liknende forslag:

"Fremtidsmappe" (TRYKK HER for å lese om det)

2 kommentarer

Nora Sveen

13.10.2014 kl.21:38

Positivt-boken din er en veldig fin ting, og noe som absolutt er verdt å prøve! Jeg prøver selv å tenke på de små positive tingene i hverdagen, og sette pris på dem. Det er veldig viktig, og som du sier er det en fin måte å hjelpe seg selv på veien :-)

Nina Emilies blogg

13.10.2014 kl.21:57

Nora Sveen: Det kan være en god ting å prøve, hvertfall :) Håper det kan passe deg! Lykke til <3

Skriv en ny kommentar

Nina Emilies blogg

25, Asker

Velkommen til bloggen min! Som 19åring fikk jeg diagnosen Bipolar lidelse som jeg jobber med å lære meg å leve med. Jeg ønsker å dele den reisen med dere. Oppturer, nedturer, innleggelser og tanker. Du er hjertelig velkommen til å kommentere og stille spørsmål til hva enn det måtte være :) Dette er ærlig og nakent, og jeg ber deg lese med respekt. //KONTAKT: tankekjor@gmail.com

Follow on Bloglovin
hits