Success!

Etter 7 uker (nesten 2 mnd!) er jeg endelig ute i det fri igjen. Denne gangen trodde jeg faktisk ikke jeg kom til å komme meg på beina igjen. Jeg var altfor langt nede.

 

Det startet nok sånn rundt jul, og det har bygget seg sakte opp, eller ned om du vil. Jeg er ikke veldig fan av julen. Da jeg kom tilbake på Solborg etter juleferien hadde jeg først influensa før jeg måtte ta blindtarmen. Så kom USA turen hvor jeg var litt ustabil, men jeg gjennomførte med «glans», etter det fikk jeg nok kjenne litt på ensomheten på skolen. Det er jo forståelig, på en måte. Og det er ingen andre enn min egen skyld. Når man stenger seg inn på rommet, kan ikke noen andre klandres. Da jeg trodde jeg var på bristepunktet dro jeg hjem, bristepunktet var nok utløst for lenge siden. Jeg skulle være hjemme et par dager, men det bar jo rett på galehus. Det er ikke lett å kjenne sine egne grenser.

 

2 mndr er lenge. Lenge å være på institusjon. Mange vil nok se på det som investering i eget liv. Jeg ser på det som at jeg ikke hadde noe valg (denne gangen). Det er rart å tenke på at jeg kunne vært død nå. Noe jeg er veldig glad jeg ikke er!! Jeg er klar for å ta de utfordringene livet har å by på og se hverdagen i øynene. Det jeg kanskje gleder meg mest til er å gjøre hva jeg vil i et år. Og jeg har mange planer!

 

Men jeg vet at om jeg ikke får bearbeidet fortiden, blir det nok ikke så mye bedre med syken. Man trenger å jobbe med det som har skjedd før, det som ligger å lurer i kroppen. Hvis man bare lar det ligge blir det bare værre. Det skal jeg nok en gang begynne med nå. Jeg er lei av å bytte behandlere, psykologer og psykiatre nå. Jeg tror ikke det er sunt for noen å utlevere seg sånn som jeg har gjort til så mange ulike leger. Men det er jo en konsekvens av å være så rastløs som meg.

 

- God bedring 🙂

Innleggelse #X

Det er nok sikkert et par stykker som lurer på hvorfor jeg ikke har skrevet et eneste blogginnlegg på år og dag. Ikke det at det kanskje bryr deg, men du har kanskje offra det en liten tanke?

Her er jeg hvertfall for å forklare hva jeg har gjort den siste mnd.

 

Jeg har vært innlagt. Så enkelt og så omfattende. Jeg er fortsatt innlagt, men litt mer oppegående til å hvertfall skrive et blogginnlegg som ikke folk går å tar livet sitt av, fordi det er så altfor pessimistisk.

 

6 mai dro jeg hvertfall hjem en tur fra Solborg. Jeg trengte en liten pause og planen var at jeg skulle være hjemme et par dager, max en uke. Det gikk ikke et døgn en gang så var jeg på Blakstad (psykiatrisk sykehus). Det var ikke helt planen min, men jeg lå nå der da og stirra i veggen og var ganske dårlig, men det er en kjedelig part, for jeg tenkte ingen smarte tanker, så jeg gidder ikke skrive om det. Jeg ville hvertfall dø (igjen!!). Var egentlig ganske bestemt.

Etter 3 eviglange og svært destruktive uker, hvor det eneste jeg hadde klart å utføre var å male et bilde, et helt svart bilde med tjukt lag med svartmaling, ble jeg flyttet til en langtidsavdeling hvor jeg er nå. Her skal jeg bli en god stund til. De som kjenner meg vet at jeg er rimelig utålmodig, så det kommer kanskje ikke som noen bombe at jeg vil ut herfra…

 

Som du sikkert skjønner er jeg ikke på langt nær frisk, men jeg er ikke gal heller. Jeg har bevisstheten i behold. Oppfattelsen og tankene henger litt etter, men det kommer seg vel etterhvert.

 

De andre gangene jeg har vært innlagt har jeg skrevet mye under oppholdet og sett ganske lyst på ting, egentlig. Jeg har reflektert mye og delt mange tanker. Nå vet jeg egentlig ikke helt hva jeg skal dele utenom at jeg er her på Blakstad. En av grunnene til at jeg ikke har skrevet noe før er fordi at denne gangen har jeg faktisk vært flau over å være her. Jeg ser på det som et nedelag etter så mange innleggelser, selvom det ikke burde være det, fordi det er til god hjelp.

 

Det har skjedd to store ting siden sist også. En positiv og en negativ. Det negative er at oldemor døde langfredag. Hun var den siste i den generasjonen og det er veldig rart at hun er borte. Begravelsen var idag, så jeg skjønner ikke at dette er dagen jeg skriver på. Dere får unnskylde negativiteten. Det positive er at jeg har endelig kjøpt meg bil! Den er ikke den kuleste i verden, men det kjører både fremover og bakover, og det holder for meg.

 

Har du spørsmål så bare kjør på! Jeg kan prøve å svare engang. Ingenting er dumt å spørre om, utenom frekke og stygge spørsmål.

- God bedring da