Rolig, sliten eller deprimert?

Det går opp og ned i hodet mitt om dagen. Jeg er litt usikker på om jeg er rolig, sliten etter hektiske dager/uker.

Dagene går med til å hvile og gjøre ting jeg har lyst til.

// blingme.tumblr.com

 

Følg meg på Facebook. www.facebook.com/tankekjor

Følg meg på Instagram. tankekjor

Følelser som tar overhånd

Det har lenge vært planlagt en flytteprosess i mitt liv. Jeg skal flytte ut av leiligheten for å bo hos pappa for en periode til vi får kjøpt en leilighet.

Mange bipolare er ekstra såbare rundt flytting. Dette kan påvirke stemningen og fremprovosere en episode. Sikkert ikke alle får denne reaksjonen, men jeg vet at jeg er i gruppen som får det.

Derfor er denne prosessen vært planlagt i flere måneder og jeg har beregnet god tid på å komme meg både ut av den gamle og inn i ny leilighet.

Jeg trodde jeg hadde brukt denne tiden godt og klart å forberede meg mentalt, men flyttedagen kom like plutselig som første gang jeg fikk mensen.

 


// http-//weheartit.com/entry/56767847

 

I slutten av forige uke skulle det vise seg at alt skulle kastes på meg på en gang. Lån og visninger kom plutselig i tillegg til utflytting, noe som for mange er en glede.

Det var selvfølgelig en stor glede for meg også, men det vekket flere følelser. Jeg trodde ikke jeg hadde så mange følelser i den lille kroppen min og hvertfall ikke at hele følelsesregisteret kunne aktiveres på en gang.

På hver visning ble jeg dratt inn i en ny prosess av “skal-skal ikke”. Bare det i seg selv er veldig krevende for meg. Alle følelser blir sterke og hodet blir et totalt kaos.

 

 

 

Fra lørdag og til idag har vi ventet på svar fra megler. Det er spennende, nervepirrende og det ødelegger kroppen min fullstendig! Hele tiden blir jeg dratt inn i to ulike tilstander.

 

1. Vi kommer til å få leiligheten og leve lykkelige alle våre dager

Jeg kjenner det kribler i kroppen og gleden sprer seg. Jeg drømmer meg helt bort inntil realiteten slår meg tilbake. Da kommer den andre siden av følelsesregisteret mitt frem.

 

2. Det kommer til å gå rett til helvette. Hvis vi ikke får DEN så gir jeg opp (legg merke til at vi er i startprosessen)

Jeg blir trist og lei og helt på gråten. Dette kommer aldri til å gå bra.

 

Noen ganger kommer begge senarioene på en gang. Da blir det et fullstendig kaos i toppetasjen.


// weheartit.com/entry/65378370

 

Alt dette går på det bipolare i meg. Alle følelsene blir overdrevent sterke og alt er bare kaos i kroppen både fysisk og psykisk.

Jeg kjenner følelsene ut i hver eneste nerve i hele kroppen. I to dager har jeg konstant gått med adrenalinkick sterkere enn jeg får før jeg skal på scenen. Jeg har ikke klart å spise eller tenke klart…

Det er ganske slitsomt når nervene varer i TO dager og ikke i to timer som det pleier å gjøre før en forestilling.


// weheartit.com/entry/65551860
 

Samtidig som dette foregikk har vi flyttet ut av leiligheten idag. Mesteparten på lager og en del hjem til papsen. Bare det i seg selv var en krevende prossess, men vi slenger likegodt på en utfordring til.

Vi skulle få svar fra megler senest idag tildlig. Jeg har sovet sånn her i natt:


// weheartit.com/entry/65372657

Holde hodet kaldt. Hva skal hvor og hva trenger jeg de kommende månedene. Budrunde. Det gikk totalt i stå for meg.


// weheartit.com/entry/56861636

 

Vi er fortsatt i prosessen, men kroppen min er så utslitt at jeg ikke orker å ta stilling til noe som helst. Det føles egentlig litt godt.

Jeg må innrømme at jeg ikke helt vet hvor jeg skal med dette innlegget. Hovedpoenget var å sette ord på følelsene mine, tror jeg.


// weheartit.com/entry/63375404

Det er blanede følelser med denne flyttingen og med visninger og bud blir jeg ganske ødelagt.

Det er overload i hodet og jeg blir til et menneske i nød; jeg tenker kun på å overleve, samme hva. Så nå har jeg gått i en slags kom-deg-hel-gjennom-dette-modus og vaser rundt i en transe hvor jeg ikke får med meg noe som helst.


// weheartit.com/entry/61247686

 

Gi meg litt tid så lover jeg å komme med et litt mer optimistisk innlegg. For det kommer, selvom jeg ikke tror det akkurat nå.

Det var godt å skrive litt.

Eksamensoppgave om meg

Hello!

Det er så utrolig stas å bli spurt om å være intervjuobjektet til folk! Både for skoleoppgaver, eksamner og andre anledninger.

I kveld vil jeg dele en eksamensoppgave som ble skrevet/laget nylig av Linda Olander. Resulatet ble en velfortjent 5´er, men hun får 6´er av meg!

 

 

Dersom teksten blir for liten å lese kan du holde inne “ctrl” og trykke på plusstegnet (+) på tastaturet ditt. Når du skal ha skjermen tilbake i normal størrelse holder du inne “ctrl” og trykker på minustegnet (-).

Teksten kan bli litt uklar, men jeg håper du orker å lese den allikevel.

 

 

 

Fikk du lest det? Hva synes du?

En fortsatt god helg til deg 🙂

Litt inspo

Hei på deg!

Her kommer noen bilder jeg har på mobilen. Litt inspirasjon- og styrkebilder.

Jeg trenger ofte litt påminnelser for håp, selvtillitt og positivitet i hverdagen. Det er jeg ikke alene om, tror jeg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha en fantastisk dag!


Innleggelsen og redningen DEL 1

Hei vakre menneske!

Diverse innlegg har ligget i utkast-mappen siden jeg ble skrevet ut fra åpen institusjon i mars, så jeg tenkte det var på side å skrive dem ferdig og få publisert det.

For å skjønne noe av dette, bør du nok skumme igjennom DETTE innlegget først. (trykk på “DETTE”)


// http://thegirlandthelion.tumblr.com

Disse innleggene går mest på hvordan jeg kom meg opp igjen. Samtidig skal jeg svare på noen spørsmål som jeg fikk etter at jeg postet innlegget om min forige innleggelse.

Før jeg ble deprimert denne gangen hadde jeg planlagt både foredrag på HiOA (Som du kan lese om HER) og tur til Budapest. Vi har også satt i gang et nytt forestillingsprosjekt.

 

Kommentar på bloggen etter foredraget på HiOA.

“Jeg har bare et spørsmål. Igår skrev du om at du hadde vært innlagt i 3 uker, og i dag skriver du om at du har holdt foredrag for studenter. Hvordan er det du får det til? … Jeg har stor respekt for at du klarer det. Spør bare av ren nysgjerrighet…”

“YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE

UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE”

 

Det er et veldig godt spørsmål. Når jeg er veldig deprimert, venter jeg alltid på et stort eller lite lyspunkt. Et tegn på at jeg skal velge livet. Når det tegnet inntreffer tar det meg ganske kort tid før jeg er på bena igjen og ganske mye bedre. Jeg er fortsatt deprimert, men i en mye midlere grad og motet og livsgleden kommer fort på plass.

I tillegg så er det viktig for meg at når jeg har sagt ja til en jobb, så legger jeg meg selv til side for noen timer og gjør jobben min som om jeg skulle vært frisk.

 

Heldigvis har jeg ikke opplevd at jeg har vært over grensen deprimert under mine foredrag, men skulle det skje så tror jeg at jeg ville sett på det som en glede i en tung hverdag å få lov til å holde foredraget mitt.

 

Ønsker deg en god helg 🙂

Foredrag – kort info

God mandagskveld, alle sammen!

Som dere kanskje har sett så har jeg en egen kategori her på bloggen som heter “Foredrag” og tidligere skrev jeg et blogginnlegg om at jeg hadde lyst til å holde foredrag, men at jeg ikke hadde så mye erfaring. Les innlegget HER.


// www.blingme.tumblr.com

 

Nå tenkte jeg å kjapt oppdatere det innlegget og gi dere litt nyttig informasjon.

I det forige innlegget skrev jeg at jeg ville holde foredrag, men at jeg ikke hadde noe særlig erfaring. Siden det innlegget ble skrevet har jeg holdt opp til flere foredrag og har flere forespørsler på vent.

Jeg har vært på ungdomsskole, Høgskolen i Oslo og Akershus to ganger, Mental Helse, Radar og Videregående skoler og holdt foredrag.

Det er en enorm oppgang for meg og jeg har fått allsidig erfaring med foredrag for ulike aldersgrupper. De fleste stedene har selv kommet med ønsker om hva de vil høre om. 

 

Det er utrolig gøy å få holde foredrag rundt omkring. Jeg vet at mange setter stor pris på åpen og ærlig informasjon og jeg føler selv at jeg gir publikum en opplevelse som setter spor hos de fleste. Det gir meg så utrolig mye å få lov til å dele min historie med andre!

Jeg skriver, selvfølgelig ikke dette for å skryte, men for å informere, fordi jeg vet at det er mange som titter innom bloggen min på leting etter informasjon om akkurat dette.

 

Dersom du kunne tenke deg besøk av meg i en eller annen setting så blir jeg veldig glad! Da kan du kontakte meg på [email protected]

Siden dette er det jeg ønsker å leve av etterhvert (evnt. ha som en B-inntekt) tar jeg er lite honnorar som vi blir enige om på forhånd. Ta kontakt, så finner vi ut en løsning som fungerer for begge parter.

Ang. temaer på foredragene er dette litt opp til dere. Jeg er åpen for å snakke om det meste og tar hensyn til alder og målgruppe. Jeg har også referanser om ønskelig.

 

[email protected]

Ha en fortsatt fin kveld 🙂

One Life

God kveld 

Nå ble det litt mye på en gang her, men jeg håper du forstår sammenhengen. Lover deg solskinnshistorie i slutten av dette innlegget.

 

De siste ukene har jeg gjort mye. Veldig mye. Kanskje alt for mye av hva som er sunt.

Jeg har stort sett vært fullbooket fra morgen til kveld med det ene og det andre i tillegg til at jeg prøver å opprettholde trening, sosial- og familieliv. Søvn og mat har blitt nedprioritert og jeg har kjent at jeg har begynt å vakle.


// http://www.wellandgoodnyc.com/2012/08/28/an-experts-advice-on-how-to-balance-your-hormones/
 

Det skal sies at jeg virkelig har kost meg også. Jeg ELSKER å ha mye å gjøre og full timeplan. Kjempe mot tiden, tenke på masse på en gang, mange prosjekter. Kjenne at jeg lever skikkelig. Elsker det!

Jeg har virkelig hatt det kjempebra i en måneds tid nå. Jeg har klart å holde tunga rett i munnen og jeg har vært glad og fornøyd med en hektisk hverdag.


// http://weheartit.com/entry/63267272?pgx=similar_entries

Rett før helgen ropte kroppen på ro. Jeg trengte å hvile meg, slappe av. Det gjorde jeg også, til en viss grad. Jeg fant en fin balansegang mellom å hvile, men ikke legge meg helt ned (for da er det så lett at jeg blir der).

Jeg er stolt over at jeg klarte akkurat det og at jeg kom meg gjennom helgen uten å havne i kjelleren.


// Foto: Privat

For det som skjer hver gang jeg kjører på og sliter meg helt ut er at depresjonen kommer og tar meg. Naturlig nok. Jeg har erfart mange ganger at jeg ikke kan kjøre på uten å få konsekvenser.

Derfor har jeg også gjennom helgen vært ekstra påpasselig og tenkt mye på denne depresjonen jeg pent kan vente meg. Jeg har bedt om det selv. 100% selvforskyldt denne gangen.


// blingme.tumblr.com

 

Det som ofte skjer når jeg hele tiden går og er redd for å bli deprimert, er at jeg blir det. Jeg tenker og bekymrer på meg en ny depresjon. Jeg legger merke til alle små tegn ved depresjonen og jeg tenker “nå har jeg nok blitt litt deprimert igjen”.

Dette er tankene mine: “Nå har jeg hatt det bra så lenge så nå må jeg ha en depresjon, for jeg fortjener jo ikke å ha det SÅ bra. Jeg klarer jo ikke å håndtere stress i lengden og jeg klarer ikke leve et normalt liv.”


// www.blingme.tumblr.com

Jeg jobber med akkurat det der veldig mye, for jeg må tenke at jeg fortjener å ha det bra og være frisk i stedet. Snu tankegangen som igjen snur utfallet. For så sterk er faktisk hjernen. Den kan avgjøre resultatet.

MEN……. IDAG….. (Trykk play)

 

Satt jeg på t-banen og hørte på musikk og kjente skikkelig godt etter på hvor deprimert jeg følte meg. Jeg tenkte mye på hva som kom til å skje nå hvis jeg roet ned hverdagen.

Erfaringen min tilsier at hvis jeg slapper av nå så kommer smellen og jeg ble enig med meg selv om at det kom til å skje denne gangen også…


// http://www.castanet.net/news/Kasie-s-Health-Fitness-Tips/88357/Power-thoughts

Jeg går av banen og sangen du hører på nå spilte i bakgrunnen av tankene mine.

Jeg kommer ut ved Byporten i Oslo og runder hjørnet mot torget og inngangen til Oslo S. Jeg stirrer konstant ned i bakken.

Etter siste trinnet på toppen av trappen ser jeg opp. Jeg ser rett på dette:


// Foto: Privat

Plutselig blir jeg rammet av en ro og en stor glede. I samme øyeblikk som jeg ser opp legger jeg merke til sangen som passer perfekt inn i settingen. Livet mitt blir i noen sekunder en musikkvideo. En skikkelig glad film.

Smilet kommer automatisk og lykketårene triller.

Det skal gå bra denne gangen også. Det forteller verden meg og jeg tror på det.

// http://www.google.com/imgres?client=safari&sa=X&rls=en&biw=1436&bih=702&tbm=isch&tbnid=D2o4Y2uG-1Gm3M:&imgrefurl=http://www.nzgirl.co.nz/nzg-reader-faves/love-2/&docid=ggDDeCZLJbBDgM&imgurl=http://www.nzgirl.co.nz/wp-content/uploads/2012/11/lovelife.jpg&w=500&h=500&ei=pQOtUe38Kq6w4QSYpIGADQ&zoom=1&ved=1t:3588,r:1,s:0,i:137&iact=rc&dur=748&page=1&tbnh=175&tbnw=175&start=0&ndsp=19&tx=83&ty=56

 

Jeg elsker gleden over livet. Den er ikke så alt for ofte hos meg, så jeg tar godt vare på den når den møter opp.

Tenk at jeg har stresset og kost meg i flere uker og at jeg (forhåpentligvis) ikke behøver å bli bøtlagt for det! Det er akkurat det jeg har jobbet så hardt for å oppnå.


// http://weheartit.com/entry/63558568?pgx=similar_entries

 

Denne gangen har jeg virkelig fått en myk og positiv landing. Jeg har fått erfare at det ikke alltid behøver å ende i kjelleren.

Nå er utfordringen å roe ned aktivitetsnivået, sove nok, spise gjevnlig og lage en balansert timeplan for å beholde den gode bølgen jeg er på. For det sier seg selv at hvem som helst, frisk eller syk, kan få en reaksjon på langvarig og mye stress. Det vil jeg helst unngå, så nå er det bare å trappe ned. Så går det bra. Det skal jeg vise deg.

 

Ha en god natt alle skjønne mennesker!

Følg med i morgen. Jeg har nemlig vært hos frisøren idag og fått ordna håret!