Ut-perm

God fredag!

Som dere kanskje har skjønt så har jeg vært innlagt en stund nå. Det har vært en lang prosess og jeg er enda sårbar, men det kommer seg.

Etter fire laaaange uker er jeg endelig på ut-perm.

Det betyr at jeg er hjemme over en lengre periode (nesten en uke), mens jeg fortsatt har rommet mitt der jeg har vært innlagt. Hvis dette ikke skulle gå så bra som planlagt, kan jeg dra tilbake. MEN, hvis det går bra å være hjemme, så skrives jeg ut på tirsdag og er offisielt ute i det fri igjen.


// www.keepcalm-o-matic.co.uk/p/-yes-im-crazy-but-im-free/

 

Når jeg er så syk at jeg må legges inn har jeg stort sett sluttet å ha kontakt med omverden. Jeg ligger bare å stirrer i veggen og gråter. Hjernen er så full av destruktive tanker, og alt er bare kaos. Så kaos at jeg ikke orker å snakke.

Det som ofte er vanskeligst med å bli skrevet ut er at alle tror jeg er frisk igjen. Det stemmer ikke helt. Jeg er friskere og jeg er mer stabil. Jeg snakker, er utenfor døren og kan smile. Jeg klarer å ikke tenke negativt absolutt hele tiden, men jeg er fortsatt deprimert. Bare ikke så deprimert at jeg trenger å være innlagt.


// blingme.tumlr.com

Innleggelsen er bare for å dra meg opp fra dypet og få meg opp og gå igjen. Jeg tar fortsatt lett til tårene, men nå er det på tide å gå de siste bakkene selv. Det er fortsatt en del skritt å ta før jeg kan forvente det samme av meg selv som jeg “vanligvis” gjør, men jeg er på vei.


// blingme.tumblr.com

 

Det værste med å være deprimert tror jeg er følelsen av å ikke være meg selv. Mange av depresjonssymptomene er (naturlig nok) veldig lite typisk meg. Det er symptomer jeg vet at forsvinner, men de kan ikke forsvinne fort nok! Alle tegn på friske-Nina er derfor gode tegn.

Sosialt sett klarer jeg å kose meg litt når jeg er sammen med mine nærmeste, der jeg er trygg. Det føles bra å kunne le litt og kjenne glimt av friske-Nina. Det er tiden etter sosialiseringen som er utfordrene. “Har jeg sagt noe dumt?” “Hva tenker de om meg nå?” osv. Veldig lite “typisk-Nina-tenkning”. Disse tankene gjør også at det er vanskeligere å hoppe ut i sosiale aktiviteter, noe jeg vanligvis gjør uten å blunke.


// blingme.tumblr.com

 

Det er ikke bare de rundt meg som setter krav til meg. Jeg setter krav til meg selv også. Krav jeg alltid øver på å senke.

Min største utfordring nå er å komme inn i dagliglivet igjen. Hverdagen. Finne en balanse mellom aktiviteter og hvile. Aktiviteter (som trening, jobb, hobbyer osv.) er også verdens beste medisin, mener jeg. Å føle meg nyttig og bli verdsatt er to viktige ingredienser på veien mot bedring. Og hovedingrediensen er mestringsfølelse! (TRYKK HER for å lese mer om det)

Akkurat nå føles det langt unna, men babysteps er et ord jeg har hørt før. Heldigvis har jeg også litt trening i balanse, så jeg er ikke bekymra. Jeg må bare være bevisst.

 

Mitt hovedmål er alltid å ha færrest mulig innleggelsesdøgn. Det var et ganske stort tilbakesteg å være innlagt i 4 uker, selvom det, realistisk sett, ikke er lenge.

Jeg håper det blir lenge til neste gang…

Serier jeg anbefaler

Jeg er ikke helt klar for å dele noe fra livet mitt med dere enda. I mellomtiden tenkte jeg at dere kanskje ville ha noen tips til nye serier å se på.

 

Etter å ha skrevet hele den listen her så kom jeg plutselig på at jeg allerede har skrevet en liste til dere tidligere. Ironisk nok hadde jeg også da vært innlagt. Den inneholder noen av de samme som i denne listen. Det er noen nye i denne listen og noen gamle i den forrige. Den forrige listen finner dere ved å TRYKKE HER.

 


// http://weheartit.com/entry/98206576/gallery-ios
 

Jeg vet ikke om alle seriene går under kategorien drama eller komedie, men det er de eneste jeg får til å passe. Og jeg må innrømme at jeg måtte google de fleste navnene på hovedrollene. Jeg er skikkelig dårlig på kjendisnavn. Husk at dette er min mening og beskrivelse av serien. Jeg kan ta feil når jeg skriver jenteserie eller jente/gutt.

 

 

 

90210

Drama. Typisk jenteserie.

Vennegjeng som vi følger gjennom det meste man kan oppleve (og aldri oppleve) i livet og utfordringer ved å være ungdom.

 

Awkward

Komedie. Typisk jenteserie.

Hovedrolle: Ashley Rickards

Klein og morsom serie om en jente som klarer å gjøre livet kleint. En jentetrio som tar oss gjennom sine gutteproblemer.

 

Better With You

Komedie. Jente/gutt

Om en mor og to døtre (med sine menn) som egentlig er alt for mye sammen og opplever mye rart. Er kun en sesong. Verdt å se.

 

Californication

Komedie/drama. De sier det er typisk gutt, men jeg elsket den!

Hovedroller: David Duchovny, Natascha McElhone og Madeleine Martin

Om et par som egentlig er ment for hverandre, men hovedrollen (mannen) roter det alltid til og lever et ganske egoistisk liv. Han tenker ikke så mye på konsekvensene.

 

Cougar Town

Komedie. Jente/gutt

Hovedrolle: Courteney Cox (Monica i Friends)

Om en vennegjeng/nabogjeng som henger sammen hele tiden og drikker vin og prater shit.

 

Frustrerte Fruer

Drama. Jente/gutt

Sykt spennende. En jentegjeng som bor i samme gate og jeg tror nesten de har opplevd alt som kan oppleves i livet. Utallige drap, ran, brann, eksplosjoner, konkurs, skilsmisser++++. Alle har vel hørt om Frustrerte Fruer?

 

Girls

Litt sær komedie. Typisk jenteserie

Hovedrolle: Lena Dunham

Om hovedrollen Hannah som blir kastet ut av barnehjemmet og skal klare seg på egenhånd. Ønsker å bli forfatter. Vi møter venninner og kjærester. Denne serien er unik fordi den ikke handler om perfekte, tynne jenter som lever et lett liv, men heller det motsatte.

 

Glee

Musikalkomedie. Typisk jenteserie

Hovedroller: Lea Michele, Cory Monteith, Matthew Morrison, med flere

De jenter som ikke har sett Glee bør ha en veldig god unnskyldning. Livet på High School. Vi følger den mest nerdete klubben på skolen. Koret. Kjærlighet, krangler, mobbing, bitching og mange tankevekkere.

 

Go On

Komedie. Gutt/jente

Hovedrolle: Matthew Perry (Chandler i Friends)

Handler om en enkemann som blir tvunget til å gå i gruppeterapi for sin sorg og hater det. Alle i gruppen er rare, typiske «gærninger» som gjør serien morsom.

 

How I Met Your Mother

Komedie. Jente/gutt

Hovedroller: Jason Segel, Neil Patrick Harris, med fler

En veldig kjent serie som bør være obligatorisk å se. En voksen vennegjeng som bruker mye tid i en pub og forteller historier og går igjennom livet sammen.

 

Happy Endings

Komedie. Jente/gutt

En voksen vennegjeng som gjør masse gøy. Litt samme konsept som How I Met Your Mother.

 

Hart Of Dixie

Dramakomedie. Jenteserie

Hovedrolle: Rachel Bilson

Om en typisk New York-jente som nettopp er ferdig med legestudier og flytter til en øde, liten landsby hvor hun blir hatet for sin fisefine attitude. Hun lærer etterhvert sine knep for å overleve der, fordi hun trenger lege-praksisen hun får der.

 

Make It or Break It

Dramaish. Jenteserie

Hovedroller: Ayla Kell, Josie Loren, Cassandra Scerbo

Om en ung turnjentegjeng som drømmer om å delta i OL. De jobber hardt og når mål. Så får vi selvfølgelig en del drama, utspekulerthet og forelskelser. Turntriks og utvikling gjør det spennende, selvom jeg ikke var spesielt interessert i turn.

 

Modern Family

Komedie. Jente/gutt

Hovedroller: Sofia Vergara, Julie Bowen, Ed O´Neill med flere

Om en stor familie delt i tre familier som lever sine liv. Et homsepar, et par med tre barn og far med ny, ung kone og hennes ene barn. De havner i de morsomste situasjoner og mange kan nok rellatere seg til hverdagskrisene i familien.

 

Malibu Country

Komedie. Jenteserie

Hovedrolle: Reba McEntire

Om Reba som flytter inn i x-mannens hus ved stranden. Med sin mor og sine to barn. Hun prøver å få sangkarrieren tilbake mens hun prøver å holde i oppdragelsen til sine tenåringer.

 

New Girl

Komedie. Jente/gutt

Hovedrolle: Zooey Deschanel

Hovedrollen flytter inn i et guttekollektiv med voksne menn som er veldig barnslige for sin alder, men som også er bestevenner.

 

Orange Is The New Black

Drama. Jente/gutt

Hovedroller: Taylor Schilling, Jason Biggs og Laura Prepon

(I første episode virket det som en skikkelig jenteserie, men det gikk fort over.) Hovedrollen er på vei til å gifte seg før hun havner i fengsel. Vi møter gjenger, holdninger og intriger. Veldig spennende serie!

 

Pregnant In Heels

Reality. Jenteserie.

Vi får være med Rosie Pope, som eier sin egen «babysalong», ut på ulike oppdrag til gravide kvinner i høyhelte sko. Disse kvinnene har overraskende oppgaver til Rosie, som skal hjelpe dem å gjøre seg klare til babyen deres kommer. Vi møter alt fra navnevalg til siste-liten-bryllup og valg av barnepike. Noen mer klare for baby enn andre og noen mer gærne enn andre, men de fleste har en ganske skarp attitude.

 

Revenge

Drama. Jente/gutt

Hovedroller: Emily VanCamp, Gabriel Mann, Nick Wechsler, Joshua Bowman med flere

Hovedrollen planlegger hevn på alle som var involvert i drapet på hennes far. Hun setter oss på pinebenken av spenning og overrasker stadig med smarte konklusjoner. Hun planlegger å straffe dem en etter en og har en masterplan!

 

Suburgatory

Komedie. Jenteserie

Hovedroller: Jeremy Sisto og Jane Levy med flere

Om en far og en datter som flytter fra byen til landet og til en liten koselig landsby som de prøver å justere seg til.

 

The Carrie Diaries

Komedie. Jenteserie

Hovedrolle: AnnaSophia Robb

Dette er den unge Carrie fra Sex and the City. Hennes ungdomstid og starten på hennes karriere. Gutter, drama og ungdomsproblemer underholder hvertfall meg.

 

The Lying Game

Drama. Jenteserie

Hovedroller: Alexandra Chando, Blair Redford med flere

Tvillinger skilt ved fødsel til ulike fosterfamilier. Den ene rik og den andre fattig. De bytter liv for å finne ut hvem moren deres er og selvfølgelig får vi guttedrama og jentesnakk med på kjøpet.

 

The Mindy Project

Komedie. Jenteserie

Hovedrolle: Mindy Kaling

Om Mindy som jobber på et sykehus/legesenter. Heldigvis handler det ikke noe om praksisen, men om dem som jobber der og Mindys kjærlighetsliv som ofte er ganske kleint og komisk, akkurat som Mindy selv.

 

Nevner også: Sex And The City, Friends og Two and a half Men

 

Mine favoritter: 

Californication

Hart Of Dixie

Modern Family

Orange is the New Black

Revenge

The Lying Game

The Mindy Project

 

SIDEREEL 

Min egen liste med min egen oversikt

Tusenvis av nye tips. Du kan bla nedover og søke og lete.

Kalender på når det kommer nye episoder av seriene jeg følger. Får også varsel direkte på mobilen når de vises i USA.

Vi tilslutt anbefale dere denne appen Sidereel. Der kan du lage din egen liste med serier du følger, få beskjed når det kommer ut en ny episode, holde oversikt over hvilke episoder i sesongen du har sett og lete etter nye serier å se på.

Hva gjør man da?

Jeg sitter på et rom. Helt alene. Jeg har hatt tankekjør i hele dag og jeg orker ikke gjøre mer.

Jeg mener. Jeg orker ikke gjøre mer, eller tenke mer.

Hva gjør jeg da? Hvis jeg ikke har lyst til å gjøre noe, eller tenke noe?

Stirrer i veggen? Tenker. Stirrer på pc-skjermen? Gjør.


// thegirlandthelion.tumblr.com

Hva gjør jeg hvis jeg ikke har lyst til å tenke noe og ikke har lyst til å gjøre noe?

Det eneste jeg vet er at å dø ikke er svaret. Så jeg venter.