Psykose

Jeg har aldri skrevet om dette temaet før. Rett og slett fordi jeg ikke kan så mye om det og jeg har aldri opplevd det selv (bank i bordet).

Jeg kommer heller ikke til å skrive noe spesielt om det nå, men jeg vil gjerne anbefale dere en 30 minutter lang dokumentar om to mennesker som har opplevd langtidspsykoser.


// weheartit.com/entry/123052026/explore?context_user=filipovic_nina_5

To tøffe mennesker som tør å stå frem, og vise verden at det går an å leve fine liv, uansett utfordringer.

Dette er to eksempler på hva psykose KAN arte seg. Psykoser forekommer også periodevis, eller en gang eller to i løpet av livet.

 

(Jeg fikk ikke til å legge inn videoen her på siden, men ved å trykke på bildet under så kommer du direkte til videoen. Hvis ikke kan du trykke på linken under bildet.)


// weheartit.com/entry/123051688/explore?context_user=PITBULLADA

http://vimeo.com/user4882639/review/81811287/8ee2b1182a

 

Hva synes du? Er de ikke tøffe??

Ferie og VG+

Natt til søndag kom jeg hjem fra England etter å ha besøkt en venninne. Det var en kjempefin tur med fine opplevelser og koselige stunder.

 

Liker dobbeltbetydningen til Norwegian!

 

Stor jente som reiser helt alene for første gang!

 

Vi var en tur i bursdag:

 

Og på litt sightseeing (i denne katedralen ble rumpeldunkkampene spilt inn i Harry Potter. Godt jeg har sett første film!)

 

Dette ble yndlingskafeen min! Be Tempted hadde verdens beste scones! Veldig søt kafé.

Litt sliten i den opererte foten på vei hjem, men det var verdt det!

I går ble Vgartikkelen lagt ut på nett. Du kan lese den på VG+ ved å trykke på bildet eller bruke linken under bildet.

http://pluss.vg.no/2014/06/10/1649/1649_22990624

 

Jeg må igjen få takke dere for alle positive tilbakemeldinger jeg får både på mail, facebook og her på bloggen! Det er utrolig koselig og veldig motiverende. Så TUSEN TAKK!!

Dagens tema: Angst

De som har fulgt meg på facebook har kanskje fått med seg at jeg ble intervjuet på TV2 Nyhetskanalen idag. Både i VG igår og TV2 idag har tema vært angst.

Siden det er oppe i dagen og jeg selv har frontet det så tenkte jeg å skrive et innlegg til dere om angst.

Jeg har skrevet om angst tidligere også. De innleggene kan du lese her:

“Til deg som sliter med angst”

“Panikkangst”

Tips om angst

“Tips om angst nr. 2”

// weheartit.com/entry/67122829/via/klaudia_nirvana

Jeg har som dere kanskje skjønner brukt mye tid på å skrive om angst fra før, så tips og råd går jeg ikke så mye inn på nå.

På nyhetene idag var vi så vidt innom hvor man kan oppsøke hjelp. Det første du bør gjøre dersom du sliter med angst er å dra til fastlegen eller helsesøster på skolen. Begge har taushetsplikt ovenfor foreldre, men kan råde deg til å snakke med dem.


// weheartit.com/entry/66041014/via/Intenebrissunt?pgx=EntryNotBoxed

Hver kommune har ulike tilbud og aktiviteter til mennesker som sliter psykisk. Her i Asker har vi blant annet “Aktivitetshuset”, Cabaret for øyeblikket (teatergruppe), Aktiv Fritid (fritidsarrangementer), Aktiv på Dagtid (trening), nakuhel (diverse hobbyer og interesser).


Personlig bruker jeg kun treningstilbudet, men er kjempefornøyd med det! Har også hørt at andre er veldig fornøyde med andre tilbud i Asker.

De fleste kommuner har en del tilbud. Det kan bare være veldig vanskelig å finne dem på egenhånd. Da kan du for eksempel ringe kommunens servicekontor eller høre på legekontoret.

 

 

MEG OG ANGST

Personlig så sliter jeg mest med angst i kombinasjon med depresjon. Det er veldig vanlig.

Jeg sliter mest i store folkemengder og hvis jeg drikker alkohol, så kan jeg fremprovosere et panikkangstanfall (les mer om panikkangst HER).

Jeg kan også få angst for nesten alt når jeg er deprimert. Når jeg er frisk så er jeg ikke redd for stort (mener jeg selv).

Har du noen spørsmål rundt temaet, angst?