Søkemotor

Bare stikker hodet innom for å informere om søkemotoren min her på bloggen. Den finner du i høyre kolonne under teksten om meg og der kan du lett søke deg gjennom bloggen min!

Skriv inn ord du ønsker å lese om og trykk på søk, så får du en liste på Google med alle innleggene som er skrevet med det ordet.

Genialt, hva? 🙂

Jeg har gått i dvale

I november og gjennom julen går jeg i dvale. Hvert år. Jeg har mer enn nok med mitt eget liv og har vanskeligheter med å finne ord og inspirasjon.

Jeg håper allikevel ikke dere glemmer meg, for jeg kommer alltid sterkere tilbake!

Jeg prøver å være med venner og sitte minst mulig foran pc-skjermen. Derfor leser jeg også en bok. Det gjør jeg ca. en gang i året. I november/desember.

Det er ikke det at jeg hater julen helt intenst. Den har noen gode og koselige sider også. Men det er mørkt ute hele tiden og kaldt. Jeg liker ikke kulda.

Vær gode mot hverandre i julen. Ha tålmodighet. Skrives plutselig!

Om frivillighetsprisen 2013

Jeg tenkte å dele litt mer informasjon om frivillighetsprisen med dem som gidder å lese.


// thegirlandthelion.tumblr.com

Asker kommunes beskrivelse til nominasjon av frivillige

Hvert år, på den lørdagen som faller nærmest den internasjonale Frivillighetsdagen 5. desember, deles Frivillighetsprisen ut til en initiativrik person, lokal forening eller en gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg, med  frivillig innsats, engasjement og pågangsmot til beste for den enkelte og/eller samfunnet.

Frivillighetens bredde og mangfold, både med tanke på organisasjonsform, tematikk, alder og kultur, skal over tid gjenspeiles i et tilsvarende mangfold blandt prisens vinnere.

Prisen skal synliggjøre frivillighetens verdi gjennom å løfte fram gode eksempler på resultater av frivillig innsats. Asker kommune sender sin vinner inn som kandidat til nasjonal frivillighetspris det påfølgende året. 


// weheartit.com/entry/79793861

 

Så tenkte jeg at dere skulle få lese nominasjonsteksten som Thea skrev til Juryen. Den er så utrolig fin og rørende!

 

Kjære Jury,

Jeg ønsker med dette å nominere Nina Emilie Ørbech til Årets Frivilligpris. Nina er en 23 år gammel jente fra Heggedal som 19 år gammel fikk diagnosen bipolar lidelse. Siden den gang har hun, i tillegg til å jobbe hardt med sin egen psykiske helse, stått på for åpenhet og debatt rundt psykisk helse med et særlig fokus på barn og unge.

Nina har blogget om sykdommen sin på www.tankekjor.blogg.no. På bloggen forteller hun åpent og ærlig om hverdagen som psykisk syk, og kommer med tips og råd til folk i samme situasjon. Hun er ærlig, men hun gjør seg aldri til et offer. Hun søker løsninger, og bruker sine erfaringer med helsevesen og sykdom for å kunne hjelpe andre. Nina velger en veldig atypisk retning for både bloggere og ander opplysningskilder for psykisk sykdom, gjennom innlegg som for eksempel dette: http://tankekjor.blogg.no/1375862725_er_det_s_smart__drikk.html hvor hun skriver om å drikke alkohol i forhold til psykiske lidelser, og dette: http://tankekjor.blogg.no/1375538851_mestringsflelse.html hvor hun skriver om å oppleve mestring i en hverdag som kan virke vanskelig og håndtere. Gjennom bloggen får man et annet bilde på psykisk syke; en herlig og aktiv jente som greier det hun vil, utfordringer til tross. Hun gjør psykiske sykdommer mindre skummelt, rett og slett. Hun har også satt av mye tid til å svare en del barn og unge som kontakter henne på mail. I løpet av 2013 har hun vært en enorm støttespiller for rundt 50 andre unge mennesker som har hatt vanskeligheter. Det fineste med måten hun gjør dette på er at hun går aldri ut over sin rolle som støttespiller: Hun er flink til å understreke at hun ikke er profesjonell, men bruker heller sin erfaring med helsesystemet til å gi pekepinner på hvor man kan søke og finne hjelp.

Med utgangspunkt i bloggen har Nina også skrevet en bok som har vært til salgs i forskjellige lokale bokhandlere, og på under to år har hun greid og selge 400 eksemplarer. Med det har hun altså nådd ut til 400, om ikke mer, mennesker med sin åpenhet og undring rundt et meget viktig og fortsatt tabulagt tema.


// blingme.tumblr.com

Media har også plukket Nina opp; i 2012 ble hun kåret til årets blogg av Budstikkas lesere og en jury(http://www.youtube.com/watch?v=CINuosfirr8 ), og hun har hatt intervjuer både i Budstikka (http://www.budstikka.no/kultur/ver-apen-om-a-vere-psykisk-syk-1.8106470),VG + (http://www.youtube.com/watch?v=Y4hu4uwLcng ) og Askeravisa, samt et radiointervju på P4 (http://www.youtube.com/watch?v=_Rm53-teG9Q ). I alle disse intervjuene har hun hatt klare og godt gjennomtenkte svar om problematikken rundt psykiatrien i Norge, men også en helt unik forståelse for saken. Igjen setter gir hun ansikt til en utrolig viktig sak.

I tillegg til å være engasjert på en større basis har Nina også et stort og bankende hjerte for lokalmiljøet i Asker kommune. Hun har de siste tre årene hatt årlige forestillinger i Asker kulturhus hvor hun hvert år engasjerer rundt 30 barn og unge fra 11-25 år i store oppsetninger med dans,  musikk og drama. De tar opp viktige tema som menneskehandel, schizofreni og bulimi, og Nina har regissert og skrevet manus til alle forestillingene. I 2011 hadde de ca. 300 besøkende, med samme antall i 2012 og i 2013 greide hun å engasjere lokale skoleklasser, og fikk med dette budskapet ut til ca. 600 mennesker. Dette arbeidet strekker seg også utenfor informasjonsarbeid, da det gir unge mennesker en mulighet til å utvikle seg og lære nye ting i et trygt miljø. Nina er ikke redd for å gi ansvar og bygge opp menneskene rundt seg, samtidig som hun legger enorme ressurser inn i disse forestillingene. Hun har en enorm fortellerglede og forståelse for formidling, og hun vet å bruke hele seg i prosjektene hun involverer seg i.  Overskuddet av forestillingene har også gått til veldedige formål, som for eksempel Varmestua i Asker.

Nina har også holdt en rekke foredrag, blant annet for ungdomsskoler i Asker, sykepleierstudenter og i Asker kulturhus på verdensdagen for psykisk helse i oktober. Dette var et gratis arrangement åpent for alle, og det kom rundt 60 besøkende for å høre Nina dele sine erfaringer. Hun er også resursteamkoordinator for Bipolarforeningen Norge hvor hun jobber frivillig med å arrangere foredrag med forskjellige aktører om åpenhet rundt psykisk helse rundt om i Norge.

Jeg mener Nina Emilie Ørbech fortjener årets frivillighetspris for det utrettelige arbeidet hun gjør med åpenhet om psykisk helse og den enorme innsatsen hun legger inn i nærmiljøet og menneskene rundt seg. Nina er et arbeidsjern uten like, og en av de tøffeste jentene jeg noen gang har vært så heldig å få møte. Hun gjør et helt uvurderlig arbeid for åpenhet om psykisk helse, både i kommunen og på en større skala, og dette fortjener virkelig en annerkjennelse!

Mitt navn er Thea …, og jeg er en venninne av Nina som har fulgt henne gjennom disse årene med opptur og nedturer. Jeg ser hvor mye glede og kunnskap hun sprer til alle menneskene rundt seg, og hvor mye godt hun tilføyer debatten rundt norsk psykiatri. 


// designzzz.com/little-things-with-big-inspiration-photography/

Årets Frivillighetspris 2013

Jeg er avhengig av mange ting. Bland annet gode tilbakemeldinger på det jeg gjør. Dette må være en av de største annerkjennelsene jeg kan få, og det motiverer meg veldig til å fortsette kampen om åpenhet rundt psykisk helse.

Jeg er en av to vinnere til Årets Frivillighetspris i Asker Kommune.

Det er en stor annerkjennelse, ære og glede å få denne prisen fra hele kommunen, utdelt av ordføreren. Det er utrolig stas og jeg er så utrolig takknemlig!!!

Det var altså to vinnere av prisen i år. Da jeg hørte nominasjonsteksten til den andre personen ble jeg ydmyk over å få dele prisen med en så engasjert person. Han driver med masse frivillig arbeid med innvandrerne i Asker Kommune. Sånne ressurspersoner som han trenger verden flere av!!!

Jeg må nesten få takke min kjæreste Thea, som nominerte meg med en rørende og fin nominasjonstekst. Tenk at hun sitter i England og følger med på alt jeg gjør. Det rører meg, og jeg er evig takknemlig! 

Også må jeg få si tusen takk for at akkurat DU leser bloggen min!!! Og dere skal ikke se bort i fra at jeg har noen planer for 2014 også!

 

(Jeg har foreløpig bare mobilbilder, men tatt gjerne innom igjen om noen dager så skal jeg legge inn noen speilrefleksbilder også)

Les om Frivillighetsprisen ved å trykke HER.

There´s no need to be perfect to inspire others. Let people get inspired by how your deal with your imperfections.” 

Minner om Instagram-julekalendere min. Følg meg på @tankekjor 

Ønsker deg en god helg videre!