Hangup!

Noen ganger får jeg noen innfall som ikke er til å unngå. Det er veldig rart, energikrevende og facinerende.

Vi lå og så på Friends da det plutselig ble nevnt en eller annen bok for dummies og jeg tenkte hmm.. den vil jeg ha! Og så hentet jeg macen, gikk inn på siden fordummies.com og begynte å titte. Etterhvert fant jeg ut at det finnes drøssevis av “For dummies” bøker. Du kan få en bok til et hvert tema du trenger litt innføring i! Jeg googlet videre og fant ut at jeg kan bestille fra både norli.no og tanum.no – altså trenger det ikke bli så dyrt! …To timer, 2115 titler og 106 sider senere ligger jeg her med en handlekurv med 37 varer til den nette sum av 4519 kr.

Det er ikke første gangen dette skjer. Jeg blir plutselig helt totalt opphengt i helt meningsløse ting og gir meg ikke før hele internett.no er gransket. Om det tar 2 timer eller 12 timer har ingenting å si. Jeg klarer ikke legge fra meg macen før alt er på plass! Det er ganske slitsomt skal jeg si deg. I tillegg kan jeg ikke bare bestille “For dummies”-bøker til 4519 kr… Nå venter flere timer hvor jeg må gå nøye igjennom alle titlene og velge bort ca. 95%. Der er jeg så heldig at DET kan vente til i morgen.

Dette er en opplevelse jeg har stadig vekk. Jeg kan ikke akkurat si om det har noe med diagnosen min å gjøre eller om det bare er personligheten min. Jeg har aldri hørt at det er et typisk tegn på bipolaritet. Når disse situasjonene oppstår er jeg 100% tilstede, men det er bare en opphengthet som ikke vil gi slipp!

Hvis jeg skal se det fra den positive siden så var det denne følelsen jeg satt med da jeg skrev boken min. Da kom det hvertfall noe godt ut av det. I de fleste tilfeller blir jeg bare blakk!!!


Denne skal jeg hvertfall ha!

Nå skal jeg sove, hvis jeg får det til. God natt =)

Det varmer

 

De siste to månedene har jeg fått utrolig mange fine tilbakemeldinger. Jeg har grått mange rørte tårer og har fått usedvanlig mye varme til hjertet fra hjerter der ute i verden. Noen kjente, andre ukjente. Janteloven eksisterer ikke i min verden og derfor vil jeg dele noen av de varmende tilbakemeldingene med dere lesere. Utgivelse av boken har virkelig vært en fin tid for meg. Tusen takk til alle dere som har vært med på å gjøre denne tiden så utrolig fin.


 


Jeg vil bare si tusen takk for at du er så åpen om det å være psykisk syk. Folk vet så alt for lite, og som du sier er det like naturlig som alt annet her i verden – å bli psykisk som fysisk. Du skal bare vite at du gjør verden en STOR tjeneste ved å være deg selv, åpen, ærlig og fantastisk.

 


Hei til Nina fra en liten del av verden. Jeg har nå lest boken din med store øyne. Nesten utrolig at du klarer å være så positiv og optimistisk. Du må være laget av særdeles sterkt stoff! Er utrolig imponert over din evne til selvinnsikt og selvransakelse.

 


Det er så deilig å se en oppegående jente som deg sprenge alle fordommer… Takk!

 

 

 

Hei Nina!

….Men du er virkelig tøff som er så personlig i boken din. Som gir så mye av deg selv til alle som leser. Det var sterkt, men utrolig meningsfylt for meg. Du har en egenskap som det ikke er så mange andre som har og den må du ta vare på. Mot. Du er tøff rett gjennom og det beundrer jeg deg for.

Takk for at du gir av deg selv, Nina

 

 

 

Hei.

Jeg vil bare takke for at jeg fikk lov til å lese boka om deg. Det var en spennende reise gjennom ditt liv som bipolar.

 

I boka skriver du at folk tolker deg som en sterk person, men selv sier du noe annet. Gjennom boka viser du hele verden at du er sterk!!! Det var gripende lesning, der jeg mange ganger tenkte at dette må være et slitsomt liv. Likevel er du superfokusert på å la livet gå videre, og du sier selv at du vil leve. Det lyser gjennom boka at livet er en utfordring, men du elsker det!!!!

 

Jeg har to jenter, der den ene har gått til psykolog i flere år for angst. Gjennom henne har jeg blitt mer oppmerksom i mitt arbeid som lærer på hvor viktig den psykologiske biten er blant elever. Jeg fikk lære ennå mer ved å gå gjennom din historie. Du er god til å forklare hvordan du har det. Jeg er sikker på at det vil hjelpe mange om de fikk lese boka di. Det var ved en slup at jeg fikk se om boka di på Facebook. En tidligere arbeidskollega hadde lagt ut linken om boka. Jeg må bare si, at den første kommentaren ei av jentene mine var da de så omslaget på boka…..”ÅÅååååå..hun var pen.!” Den neste kommentaren var….”Den boka vil jeg lese når du er ferdig.”

 

Igjen TUSEN TAKK for at du turte å skrive bok om deg selv, og at du vil dele det med oss andre, som trenger å lære at det ikke er vanskelig å snakke om det å være psykisk syk. Det er bare at det har vært et tabu, som man nå må takle og akseptere.

 

Stå på videre i livet! Jeg krysser fingre og tær og ønsker deg masse lykke til med alt du måtte foreta deg!

 

 

 

Jeg synes at du er utrolig flink og modig og synes at sånne mennesker må man bare støtte. Gleder meg virkelig til å lese den. Virkelig stolt av deg og du må bare stå på. Lykke til!

 

 

 

På en ukes tid har jeg lest bloggen din fra begynnelse til slutt, og må bare få si at jeg er IMPONERT!!!!!!! Måten du skriver på, og at du står frem på den måten, kjempebra Nina!!! Gleder meg masse til å lese boken din, stå på videre!!!!!

 

 

Fine fine Nina<3

Jeg leste hele boka di idag, og du er så flott og sterk og fantastisk og jeg er virkelig stolt av å få være vennen din! Jeg håper MANGE leser den og kanskje skjønner litt mer. TAKK for at du er deg!

 

 

 

Jeg vil gjerne kjøpe boken din! Så flott at du har skrevet om dette, verden trenger det!

 


Knalltøft av deg å gi ut bok – virkelig beundringsverdig!! Vil tro det er mange som vil kunne ta lærdom/dra nytte av det..

 

Jeg så Nina på tv igår! Hun gjorde en utrolig bra figur i intervjuet på Distriktsnyhetene, hun var virkelig fremhevet som et navn, flott reklame, og hun snakket veldig fritt og seriøst både om egen sykdom og stykket. Virkelig til å være stolt av, en ressursperson.

 


Du har vært veldig flink til å skrive det du føler, og det er veldig spennende å lese 🙂 Vær stolt av deg selv.

 


Du er virkelig fin Nina! Vil selvfølgelig mer enn gjerne eie og lese den! Stor klem til deg, modige unge dame!

 


Hei Nina.. Nå er jeg snart ferdig med boken din. Ærlig, og tøft skrevet. Kan virkelig anbefales.

 


Kjempespennende! Gleder meg til å lese boken din. Jeg bøyer meg i støvet og støtter deg, du virker som ei herlig jente!

 


Gratulerer så mye med bok, og for en fantastisk flott måte å gjøre verden mer klar over hva psykisk syke er og gjør! Du er så tøff, Nina!

 


Du er virkelig tøff som tør å stå så åpent frem som du gjør, noe jeg er utrolig glad for. Så deg på Østlandssendingen, og jeg tror du har rett i viktigheten av å sette fokus på at det ikke er farlig eller flsut å be om hjelp dersom man sliter eller er psykisk syk. Gleder meg til å lese boken 🙂

 


Hei Nina! Det er lenge siden sist! Jeg er stolt av deg og ikke minst utrolig imponert. Du er en sprudlende jente med et stort hjerte.

 


Utrolig bra Nina!! Takker masse for din ærlighet og for det du deler med oss! Gleder meg veldig til å lese boken 🙂

 


Dette skal du være skikkelig stolt av NINA!! Kjempebra og modig! Du fronter og synliggjør et viktig tema, som desverre ennå er svært tabubelagt! STÅ PÅ! Du er kjempeflink!

 


I just wanted to send you a message to tell you how much I loved your book!! E bought it home from work, I casually picked it up, started to read it and I could not put it down!!! It is the first book I have managed to read in Norwegian.

 

The way you tell your story is captivating, not everyone has this talent, I was truly moved emotionally, it got me!!! I felt it!! I am also moved by your courage as a young woman to put the truth out when most of the population is putting out whatever they feel the world wants to see and losing touch whit who they are.

 

We are programmed to be good, be nice, be happy.. Life is not that, we are not that and yet we try against all odds.. Thes suppression of the truth leads to so much suffering, often unconscious suffering. When we dare to be honest and vulnerable we give others the permission to do the same. Your book does this and I´m humbled and thankful.

 

Thank you again, your book rocks

 

 

Dette var en liten smakebit.

Vil du bestille boken? Mail meg på [email protected]

 

Vil du se tv-intervjuet det er snakk om i noen av kommentarene?

Følg denne linken (Spol ca. 9.30 min ut i klippet): http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/819565/

Første dag i ny jobb!

Idag var første dagen min i ny jobb. Nå sitter jeg hjemme, sliten og fornøyd etter en 5 timer lang arbeidsdag. Ikke dårlig til å være første dag i arbeid på 2 år.

Førsteinntrykket mitt er veldig bra. Her kan jeg jobbe både gode og dårlige dager. Hun som hadde opplæring med meg var veldig hyggelig, men jeg klarte ikke lære meg navnet hennes og det plager meg litt. Ble ganske lei av å si “du…” hver gang jeg lurte på noe. Det var selvfølgelig mange nye fjes, jeg håper jeg kan lære noen navn etterhvert. Idag var det alt for mye annet å lære!

 

Jeg satt mesteparten av tiden i kassa der jeg skal tilbringe største deler av arbeidsdagen min. Det gikk overraskende bra. Helsa er ikke helt på topp enda. Det kjenner jeg godt nå. Allikevel kjennes det godt å ha jobbet min første dag på 2 år. Jeg er klar for dette nå og jeg tror ikke jeg kunne funnet meg en bedre jobb enn denne. Perfekt for meg og min tilstand.

I tillegg var 5 timer perfekt for formen jeg er i nå om dagen med den stygge kyssesyken!! Ønsker veldig å klare meg en god stund i denne 100% stillingen og jeg kan ikke vente på første lønning. Det kommer til å løse mange av mine bekymringer!! Jeg tror også det kommer til å bli en positiv endring i psyken både av jobben og lønningen.

 

Nå sitter jeg å øver meg på noen av PLU-kodene (kodene for frukt og grønt) så det kan gå hakket lettere i morgen. Det tar jo selvfølgelig litt ekstra tid når jeg må lete frem alle grønsakene på skjermen istedet for å trykke inn et firesiffret nummer og taste enter. Jeg gleder meg til jeg kan de fleste i hodet.

Vi er akkurat ferdig med å spise superdigg biff. Det må jo feires at jeg ENDELIG er i jobb igjen. Guri hvor godt det er å føles litt nyttig igjen, det trengte jeg nå. Det er ikke godt for noen å bare gå hjemme, tror jeg…

Imorgen må jeg huske å ta med halstabletter, nesespray, vann og PLU-kode-liste til kassa mi!

Værsågod neste…

Da var det kyssesyken som står for tur. Vi som trodde 2012 skulle bli et bedre år enn 2011..

Den gang ei. 5 sykehusbesøk på en uke er mer enn hva jeg har tålmodighet til. Dog ulike “sykdomer” på hvert besøk. Nå er jeg seriøst i ferd med å gi opp livet. Ikke misforstå, jeg vil leve, men bare gi totalt faen, legge meg under dyna og la livet ordne seg selv.

Jeg er så lei av at det bokstaveligtalt ALLTID skal være noe. 2011 var bare et maraton av sykdom og kjipe hendelser og vi trodde 2012 skulle bli et bedre år, og det starta bra, men nå ser det ut til at ulykken skal fortsette.

Jeg klarer ikke helt å tenke positivt nå, det tror jeg ikke du hadde klart heller hvis du hadde vært meg. Det får være måte på hvor mye motgang vi skal få her!!! DRITT!!!

Film om bipolar lidelse

Jeg vil anbefale dere en film og en nettside med mye lærerik informasjon.

Nettsiden heter http://electroboy.com/ – her finner du info om bipolaritet, depresjon og mye mer. Siden er på engelsk.

Jeg har nettopp sett en todelt film av Stephen Fry hvor han forteller om sin bipolare lidelse og oppsøker andre med diagnosen. Filmen har mye samlede fakta og er veldig interessant på mange måter.

The Secret Life of the Manic Depressive heter den, og du kan se den på nettet med denne linken: http://topdocumentaryfilms.com/stephen-fry-the-secret-life-of-the-manic-depressive/

 

Jeg ønsker deg en god uke, og jeg håper dagene dine blir fylt med masse glede!

-Nina Emilie